For-You-Only Bizjoesss & more
3 maanden garantie op handmade sieraden
GRATIS verzenden boven € 25,00
Klant review score 9/10
Like & Volg ons @FYOstore

De 3 beste manieren om je armband op te meten

De 3 beste manieren om je armband op te meten

Hoe weet ik welke armband maat mij het beste past?

Meet een armband op die prettig zit

Het klinkt te makkelijk voor woorden, maar we noemen het toch even... De eenvoudigste manier is een armband lengte meten die je prettig vind zitten. De lengte van de armband in centimeters is dan de armband maat die je wilt bestellen. Deze manier is ook handig als je een armband cadeau wilt doen. Je 'leent' dan even een armband van diegene die de armband gaat dragen.

* Aangezien wij met exacte polsmaten werken graag als extra vermelden dat je de maat van een armband doorgeeft!

Zelf je armband maten meten is kinderlijk eenvoudig. In dit artikel leggen we uit welke armband maat het best bij je past.

 

Hoe weet ik welke armband maat mij het beste past?

In onze For-You-Only webwinkel vindt je heel veel armbanden. Vraag je je wel eens af of de armbanden uit onze sieraden webshop jou passen? Daar kun je heel makkelijk achter komen.

Bij armbanden is je voorkeur voor het dragen ook bepalend voor de armbandmaat die het beste bij je past. Zo vindt de één dat een armband pas echt lekker zit als ze precies aansluit, terwijl een ander de voorkeur geeft aan het losser dragen van armbanden. Daarnaast speelt het natuurlijk een rol of een armband een vaste maat heeft of bijvoorbeeld ruimer of strakker gezet kan worden zoals de Jasseron Blue Love Deze verstelbare armbanden zijn voorzien van een kleine verlengketting waardoor je zelf eenvoudig de armband kunt sluiten op de voor jou perfecte maat.

Juiste maat armband opmeten

Wat is een goede armbandlengte voor een strakke of juist losse armband?

Het meten van de juiste lengte voor een armband is heel eenvoudig. Je meet daarvoor de omtrek van je pols. Je doet dat het beste net voorbij het knobbeltje onder je pols. Afhankelijk van het draagcomfort dat je gewend bent tel je daar een aantal centimeter bij op. Je vindt hieronder een tabel met een klein overzicht daarvan.

Armbandvoorkeur:

Strakke armband:  je polsomtrek + 1,5 cm

Normale armband: je polsomtrek + 2 cm

Losse armband:     je polsomtrek + 3 cm


Heb je dus bijvoorbeeld een polsomtrek van 16 centimeter, en draag je je armbanden graag strak, dan is de gewenste armbandlengte dus 16 + 1,5 = 17,5 cm.

Een overzicht van armbandlengtes en maten

Armband maten worden meestal in de lengte in centimeters van de armband zelf of de omtrek van de armband aangegeven. Grofweg kunnen we armband maten indelen in drie categorieën: kindermaten, damesmaten en herenmaten. Daarnaast worden er maat aanduidingen gebruikt zoals S, M, L en XL. De kindermaten variëren van 9 tot en met 16 centimeter. Maten voor dames armbanden vallen meestal tussen de 17 cm en de 20 cm, met voor de Nederlandse en Noord-Europese markt wat extra ruimte tot 24 cm bij verstelbare armbanden. Heren armbanden hebben meestal een lengte van 22 tot 24 centimeter of meer.

De armband maten tabel

Type Maat Lengte
Kinderen -- 9-11 cm
  -- 10-12 cm
  -- 12-14 cm
  -- 14-16 cm
Dames XS tot 17 cm
  S 17-18 cm
  M 18-20 cm
  L 20-22 cm
  XL 22 cm en meer
Heren S tot 20 cm
  M 20-22 cm
  L 22-24 cm
  XL 24 cm en langer

Voor kinderen gelden iets andere armband maten. Omdat het vaak om een cadeautje gaat hebben we een overzicht gemaakt met de meest voorkomende standaard maten voor kinderarmbanden ingedeeld op leeftijd van de baby of het kind.

De baby- en kinderarmbanden maten tabel

Leeftijd Lengte
Baby 0 - 3 maanden 10,75 cm
Baby 3 - 6 maanden 11,25 cm
Baby 6 - 12 maanden 12 cm
Baby 12 - 18 maanden 12,5 cm
Baby 18 - 24 maanden 12,75 cm
Kinderen van 2 jaar 14 cm
Kinderen van 3 jaar 14,50 cm
Kinderen van 4 jaar 15 cm
Kinderen van 5 jaar 15,25 cm
Kinderen van 6 jaar 16 cm
Kinderen van 7 jaar 17 cmLet er wel op dat dit natuurlijk richt maten zijn! Ieder kind en iedere baby is toch een beetje anders, gelukkig maar!

Hoe meet ik de armbandlengte op?

Het makkelijkst is om een flexibel meetlint voor kleding te gebruiken. Daarnaast kun je met behulp van een lintje en een liniaal ook je armbandmaat bepalen. We leggen hieronder uit hoe je dat doet.

 

* Meet een armband op die prettig zit

Het klinkt te makkelijk voor woorden, maar we noemen het toch even... De eenvoudigste manier is een armband lengte meten die je prettig vind zitten. De lengte van de armband in centimeters is dan de armband maat die je wilt bestellen. Deze manier is ook handig als je een armband cadeau wilt doen. Je 'leent' dan even een armband van diegene die de armband gaat dragen.

 

* Meet je pols op en voeg daar een aantal centimeter aan toe.

Deze manier hebben we aan het begin van het artikel besproken. Het meten van je pols gaat het makkelijkst met behulp van een meetlint uit de naai garnituren. Sla deze om je pols, net achter het knokkeltje. De omtrek die je meet is je polsmaat. Daarna tel je afhankelijk van het gewenste draagcomfort een aantal centimeter bij deze lengte op. Voor een nauw sluitende armband is dat 1,5 cm, voor een normaal zittende armband 2,5 cm en voor een lekker ruim zittende armband 3,5 cm.


* Je kunt ook eventueel een lint om je pols slaan, deze markeren en daarna opmeten met een vaste liniaal. Je past daarna dezelfde maten toe als hierboven beschreven.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis verzenden

vanaf € 25,00

Klantenservice

24/7

Klant reviews

9/10

3 maanden garantie

op handmade sieraden